Foto: Reuters
Foto: Reuters

Orlovi se okupili pred Norvešku: Otpao i Đorđić, prilika da Zečević debituje

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 17:20

"Nedavno smo igrali sa Norveškom na prvenstvu, nismo izdržali do kraja, ali dokazali smo da možemo da im pariramo i tako pristupamo ovim utakmicama", rekao je kapiten Nemanja Ilić na okupljanju

Muška seniorska reprezentacija Srbije okupila se danas u Sportskom centru FSS povodom predstojećih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Tim selektora Tonija Đerone najpre će u četvrtak 9. marta odmeriti snage sa Norvežanima u Novom Sadu od 18 časova, a tri dana kasnije očekuje ih revanš meč u Bregenu od 16.45 časova. Nažalost, katalonski stručnjak prinudno je napravio još dve izmene. Petar Đorđić povredio je ahilovu tetivu, te će ga zameniti Nikola Zečević i samim tim dobiti priliku da debituje, a Milan Bomaštar pozvan je umesto Vladimira Cupare. Golman Srbije sinoć je doživeo prelom šake, a već jutros je operisan. Uz Milosavljeva i Bomaštara treniraće i mladi golman Andrej Trnavac, koji nije kandidat za satav protiv Norveške, ali će uz najbolje srpske rukometaše sticati iskustvo za budućnost.

Izabrane vesti

Sjajna atmosfera sa prethodnih okupljanja, a posebno sa nedavno završenog Svetskog prvenstva, i dalje je prisutna među Orlovima. Prvi je u Staru Pazovu pristigao kapiten Nemanja Ilić da spremno dočeka svoje saigrače.

"Kao i uvek dolazimo spremni na okupljanje. Biće teško sa Norveškom. Nedavno smo igrali sa njima na prvenstvu, nismo izdržali do kraja, ali dokazali smo da možemo da im pariramo i tako pristupamo ovim utakmicama. Možda nismo dovoljno verovali u pobedu, ali sada imamo iskustvo više i podršku domaćih navijača", istakao je Ilić.

Motivisan je i srpski bek Miloš Orbović, koji je otkrio i detalj koji objašnjava koliko je ovo važan meč za srpski nacionalni tim.

"Svi smo jedva čekali ovo okupljanje! Posle prvenstva bili smo u kontaktu svaki dan, pričali smo o ovoj utakmici. Protivnik nam je dobro poznat i ovo je prilika da se revanširamo. Idemo da pobedimo obe utakmice ako je moguće i da budemo prvi u grupi. Presrećan sam što smo u punom sastavu na mojoj poziciji i što su se Peđa i Jovica oporavili", kazao je Orbović.








tagovi

Rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara